fallback

Щатският долар стартира седмицата с понижение спрямо основните валути

Към момента курсът на еврото спрямо щатския долар е на ниво от 1,2748

11:37 | 29.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

Щатският долар се понижи спрямо основните валути днес, коригирайки част от рязкото поскъпване в началото на петъчната американска сесия. Днес финансовите пазари в САЩ и Великобритания са затворени, което е основната причина за по-слабата активност.

По-рано днес бяха публикувани данните за продажбите на дребно в Япония за април, които бележат ръст от 0,1% на месечна база в сравнение със спад от 0,3% за предходния месец.

Днес бе обявен и дефицитът по текущата сметка на еврозоната за месец март, който се понижава до 3,2 млрд. евро. Данните за дефицита към края на февруари бяха ревизирани до 4 млрд. евро спрямо предварително обявените 5,6 млрд. евро. Общата сума на дефицита за последните 12 месеца възлиза на 36,8 млрд. евро, или 0,5% от брутния вътрешен продукт на страните от еврозоната.

Към момента курсът на еврото спрямо щатския долар е на ниво от 1,2748. Според анализатори ключова подкрепа в низходяща посока се явява дъното за предходната седмица при 1,2695, като евентуален пробив би могъл да доведе до по-значително поскъпване на зелената валута. Курсът на долара спрямо японската йена е на ниво от 112,30.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:02 | 05.09.22 г.
fallback