fallback

Щатският долар регистрира ново 8-месечно дъно спрямо йената

Голяма част от пазарните участници очакват негативната за зелената валута тенденция да продължи и през идните месеци

10:39 | 17.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

Щатският долар продължи низходящия си тренд и днес, като регистрира ново 8-месечно дъно спрямо японската йена на ниво от 109,04. По-късно днес ще бъдат публикувани данните за индекса на потребителските цени в САЩ, като очакванията са за месечно повишение от 0,7%. Ако резултатите се окажат по-ниски от прогнозираните, зелената валута ще бъде подложена на нова вълна от разпродажби, смятат анализатори.

Данните ще дадат и известна насока за бъдещите намерения на Федералния резерв относно лихвения процент, като се има предвид, че индексът на потребителските цени се използва за основен измерител на инфлационните процеси.

Щатският долар отбеляза спад и спрямо еврото по време на днешната азиатска сесия. Единната валута поскъпна с над 4,5% спрямо долара от април месец насам, когато на срещата на страните от Г7 бе обърнато сериозно внимание на световните икономически дисбаланси.

Голяма част от пазарните участници очакват негативната за зелената валута тенденция да продължи и през идните месеци. До голяма степен движенията на валутния пазар ще бъдат предопределени от предстоящото решение на Японската централна банка относно лихвения процент, което ще стане известно в края на седмицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:37 | 29.08.22 г.
fallback