fallback

Японската йена поскъпна след вчерашното понижение при ценните метали

Йената поскъпна и спрямо еврото, след като единната валута отсъпи от достигнатия в понеделник едногодишен връх спрямо щатския долар

11:10 | 16.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

Японската йена регистрира повишение спрямо долара по време на днешната азиатска сесия. Движението бе предопределено основно от спада на златото и останалите ценни метали. Йената поскъпна и спрямо еврото, след като единната валута отсъпи от достигнатия в понеделник едногодишен връх спрямо щатския долар.

Според дилъри, пазарът фокусира вниманието си върху цените на металите, които вчера отбелязаха най-голямото си дневно понижение от 18 години насам. Златото се търгува на ниво от 677,25 долара за тройунция, след като в петък бе регистриран 26-годишен рекорд от 730 долара за тройунция. Ако негативната тенденция се запази, вероятно поскъпването на японската валута спрямо долара ще продължи, което ще рефлектира и върху останалите валутни двойки.

Въпреки вчерашната корекция, повечето инвеститори не са настроени за агресивни доларови покупки, предвид очакванията за предстоящо прекъсване на серията от повишения на лихвите от страна на Федералния резерв. По-късно днес ще бъдат обявени данните за индекса на цените на производител в САЩ за месец април, като очакванията са за повишение от 0,8% спрямо 0,5% през март.

Към момента курсът на йената спрямо зелената валута е на ниво от 110,25, а еврото се разменя срещу 1,2825 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:57 | 11.09.22 г.
fallback