fallback

Еврото с нов едногодишен максимум спрямо щатския долар

Някои дилъри са на мнение, че е възможна известна корекция на низходящата тенденция за долара от техническа гледна точка

11:01 | 10.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

Еврото регистрира нов едногодишен максимум спрямо щатския долар в очакване на решението на Федералния резерв относно лихвения процент на САЩ по-късно днес.

Прогнозите са за 16-то поредно повишение до ниво от 5%. Според анализатори е малко вероятно на пресконференцията след обявяването на лихвите Фед да даде ясни индикации за бъдещите си намерения, тъй като ще иска да запази възможността за по-голяма гъвкавост през идните месеци. Въпреки това пазарните участници ще търсят в изявлението на централната банка евентуален намек за предстоящия край на цикъла от повишения.

Зелената валута загуби позиции и спрямо канадския долар днес, като се доближи до вчерашното 28-годишно дъно при 1,0975. Пробив на това ниво в низходяща посока би могъл да доведе до нова вълна от разпродажби на щатската валута.

Някои дилъри са на мнение, че е възможна известна корекция на низходящата тенденция за долара от техническа гледна точка, имайки предвид рязката му обезценка през последните няколко седмици.

Към момента еврото се търгува на ниво от 1,2789 спрямо щатския долар. Курсът на зелената валута спрямо канадския долар е 1,0988.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:53 | 12.09.22 г.
fallback