fallback

Доларът поскъпна спрямо основните валути днес

Японският финансов министър Садаказу Танигаки заяви, че рязката обезценка на долара от последните няколко дни е била „пресилена“

11:46 | 04.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

Щатският долар регистрира повишение спрямо основните валути днес, подкрепен от масираното закриване на къси позиции по време на днешната азиатска сесия.

За поскъпването на зелената валута допринесоха и вчерашните изказвания на японския финансов министър Садаказу Танигаки, според когото рязката обезценка на долара от последните няколко дни е била „пресилена“.

Поскъпването на японската йена се отразява неблагоприятно на местния износ, което кара някои дилъри да очакват интервенция от страна на Японската централна банка.

Вниманието на пазарните участници днес ще бъде насочено към решенията за лихвените проценти в еврозоната и Великобритания. Очкванията на анализаторите са за запазване на лихвите на Стария континент на ниво от 2,5%, като Европейската централна банка вероятно ще остави възможност за евентуално повишение през юни. Лихвения процент на Острова по всяка веротност също ще остане без промяна на ниво от 4,5%.

Утре ще бъдат публикувани данните за новосъздадените работни места в неселскостопанския сектор в САЩ, като консесусните прогнози са в границите между 175 и 235 хиляди.

Към момента еврото се търгува за 1,2579 долара, а курсът на зелената валута спрямо япнската йена е на ниво от 114,09.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:39 | 04.05.06 г.
fallback