fallback

Тенденцията за щатския долар остава негативна

Пазарните участници очакват публикуването на протокола от заседанието на Федералния резерв на 28 март по-късно днес

13:04 | 18.04.06 г.
Автор - снимка
Създател

И днес тенденцията остава негативна за щатския долар, след като вчера зелената валута отбеляза значително понижение спрямо основните валути. Пазарните участници очакват публикуването на протокола от заседанието на Федералния резерв на 28 март по-късно днес, който може да изясни бъдещите намерения на централните банкери относно основния лихвен процент. Някои анализатори са на мнение, че следващото повишение от 25 базисни пункта до 5% би могло да бъде последно.

Вчера бяха изнесени данните за промишлената активност в Ню Йорк, които се оказаха значително по-лоши от очакваните. Индексът Empire state за март бе на стойност 15,8 пункта при прогнозирано ниво от 23,7 пункта.

Допълнително негативно влияние върху долара оказва и засилването на напрежението около ядрената програма на Иран. Петролът регистрира нови рекордни стойности от 70,88 долара за барел, подкрепен от опасенията на пазарните участници за евентуален военен конфликт в Близкия изток.

Към момента курсът на еврото спрямо зелената валута е на ниво от 1,2262. Един щатски долар се разменя за 118,04 японски йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:21 | 19.08.22 г.
fallback