fallback

Щатският долар стартира седмицата със спад спрямо основните валути

Ликвидността днес ще остане слаба заради продължаващата ваканция в по-голямата част на католическа Европа

10:38 | 17.04.06 г.
Автор - снимка
Създател

Щатският долар регистрира понижение спрямо основните валути по време на днешнатa азиатскa сесия. Според дилъри голяма част от доларовите позиции са били закрити в очакване на данните за нетните капиталови потоци на САЩ за месец февруари, които ще бъдат публикувани по-късно днес. Индикаторът измерва чуждестранния инвеститорски интерес към американски активи.

Ликвидността днес ще остане слаба заради продължаващата ваканция в по-голямата част на католическа Европа. Това може да доведе до резки колебания в цените при обявяването на данните.

Спадът на зелената валута бе подсилен и от изказванията на анализатори през уикенда, според които не всички членове на Федералния резерв са убедени в нуждата от нови повишения на лихвения процент. Пазарните участници очакват срещата между Джордж Буш и китайския държавен глава Ху Дзинтао в четвъртък. Китай притежава най-големия валутен резерв в света и е един от най-крупните инвеститори в американски ценни книжа на глобално равнище.

Към момента еврото се разменя за 1,2182 долара, след като по-рано днес достигна ниво от 1,2198. Курсът на японската йена спрямо зелената валута е на ниво от 118,25.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:54 | 09.09.22 г.
fallback