fallback

Еврото отстъпи от седеммесечния максимум спрямо щатския долар

Председателят на ЕЦБ не даде ясен сигнал за предстоящо повишение на лихвите през май

15:15 | 07.04.06 г.
Автор - снимка
Създател

Еврото отстъпи от достигнатия вчера седеммесечен максимум спрямо щатския долар, понижавайки се до ниво от 1,2167 по-рано днес. За понижението в голяма степен допринесе изказването на Жан-Клод Трише след вчерашното заседание на Европейската централна банка.

Председателят на ЕЦБ не даде ясен сигнал за предстоящо повишение на лихвите през май. Голяма част от пазарните участници вече бяха калкулирали подобна стъпка в курса на единната валута, което накара много от тях да закрият своите европозиции.

Според някои анализатори обаче тенденцията на постепенно затягане на монетарната политика в еврозоната не се е променила след вчерашните коментари на Трише. Много от тях предвиждат лихвите на Стария континент да достигнат 3,5% в едногодишен хоризонт и възприемат днешния спад на единната валута като удобен момент за покупки.

По-късно днес ще бъдат публикувани данните за новосъздадените работни места в неселскостопанския сектор в САЩ за месец март, като консенсусните очаквания са за повишение от около 200 хил., в сравнение с 243 хил. за февруари. Към момента еврото се търгува на ниво от 1,2180 спрямо щатския долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:37 | 15.08.22 г.
fallback