fallback

Пазарът очаква решението на Федералния резерв относно лихвения процент

Според повечето анализатори съществува голяма вероятност до средата на годината лихвите в САЩ ще достигнат ниво от 5%

11:06 | 28.03.06 г.
Автор - снимка
Създател

Щатският долар се търгува в тесни граници днес в очакване на решението на Федералния резерв относно лихвения процент в страната, като очакванията са за ново повишение от 25 базисни пункта до 4,75%.

Вниманието на пазарните участници обаче за пореден път ще бъде насочено към пресконференцията след заседанието, която би могла да даде индикация за бъдещите намерения на централната банка. Според повечето анализатори съществува голяма вероятност до средата на годината лихвите в САЩ ще достигнат ниво от 5%, но всеки намек за предстоящ край на рестриктивната парична политика би могъл да предизвика силна реакция на пазара. Решението на Фед ще бъде обявено в 21:15 часа българско време.

В 17 часа ще бъдат изнесени данните за потребителското доверие в САЩ за месец март, като прогнозите са за понижение на индекса до ниво от 100 пункта, спрямо 101,7 пукта за февруари.

Към момента еврото се търгува на нива около 1,2020 спрямо щатския долар, а курсът на японската йена спрямо зелената валута е на ниво от 116,70.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:24 | 12.09.22 г.
fallback