fallback

Американските поръчки на дълготрайни стоки се възстановяват след спада

Но недостигът на ключови доставки все още пречи на производителите, тъй като те се състезават с нарастващото търсене от клиентите

17:55 | 26.04.21 г.

Американските поръчки на дълготрайни стоки се възстановиха през март след слабо представяне през предходния месец, но недостигът на ключови доставки все още пречи на производителите, тъй като те се състезават с нарастващото търсене от клиентите.

поръчки

Поръчките на дълготрайни стоки са се увеличили с 0,5% през миналия месец, показват данни на правителството. Това са продукти като електроника, уреди, машини, автомобили и друго транспортно оборудване, предназначени за дълготрайна употреба поне три години.

Поръчките за трайни стоки са се увеличили през 10 от последните 11 месеца.

Икономистите, анкетирани от Dow Jones и Wall Street Journal, прогнозираха увеличение от 2,2%.

Поръчките са се увеличили от ревизираното понижение с 0,9% през февруари - първото от началото на пандемията, след необичайно тежкото зимно време и рязкото намаляване на автомобилното производство поради недостиг на ключови компютърни чипове.

Ниските запаси и увеличеното търсене по време на пандемията доведоха до повишено търсене на производители през по-голямата част от изминалата година, но проблемите с веригата на доставки продължават да ограничават производството и да забавят някои доставки.

Като се изключи транспортът, категория, която може да бъде особено нестабилна, общите поръчки за дълготрайни стоки са се увеличили с 1,6% през март.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:21 | 06.09.22 г.
fallback