fallback

Производителността на труда в САЩ остава без промяна през първото тримесечие

Първото четене показа спад от 0,6%, така че данните не са чак толкова разочароващи, коментира MarketWatch

16:35 | 05.06.17 г.

Производителността на труда на американските компании и техните служители не е била чак толкова разочароваща през първото тримесечие, колкото показваха първите оценки, съобщава MarketWatch.

Второто четене на данните, публикувано в понеделник, показва, че производителността на труда през първите три месеца на 2017 г. всъщност остава без промяна в годишния темп на ръст, а не се понижава с 0,6%, както беше първоначално съобщено.

Макар че стойностите са представени на тримесечна база, това е годишният темп на ръст, тоест тримесечната стойност, умножена по 4. По същия начин се изчислява и ръстът на БВП в САЩ.

Най-съществената ревизия в данните е свързана с продукцията, тоест с обема на продукти и услуги, които компаниите, са създали. Тя расте с 1,7%, а не с 1 на сто.

Ръстът на отработените часове е ревизиран от 1,6% до 1,7%.

Актуализираната информация показва, че разходите за труд се повишават повече, отколкото се смяташе по-рано – с 2,2% вместо с 3 на сто. Това е сигнал, че фирмите продължават да държат разходите ниски въпреки разширяващата се икономика и недостига на квалифицирана работна ръка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:58 | 11.09.22 г.
fallback