fallback

Продажбите на дребно в САЩ растат с по-бърз темп през април

Данните представляват поредният сигнал, че стабилните потребителски разходи ще подкрепят икономиката след забавянето през първото тримесечие

16:45 | 12.05.17 г.

Ръстът на продажбите на дребно в САЩ се ускорява през април, съобщава Bloomberg, позовавайки се на данни на Министерството на търговията. Това представлява поредният сигнал, че стабилните потребителски разходи ще подкрепят икономиката след забавянето през първото тримесечие.

Продажбите на дребно растат с 0,4 на сто, след като през март записаха ръст от 0,1%.

Измерителят за продажбите на дребно, който се използва при изчисленията на БВП, изключва продажбите на автомобилните търговци, строителни материали, бензиностанции и хранителните услуги. Този показател расте с 0,2% след повишение от 0,7% през март. 

Продажбите на дребно растат в 9 от общо 13 категории.

Макар че данните на министерството на търговията обхващат малка част от покупките на потребителите, разходите на домакинствата за редица услуги по всяка вероятност са поддържали солиден темп.

„Обстановката като цяло е благоприятна за потребителите предвид безработицата от 4,4%, постепенно растящи заплати, евтини кредити и високо благосъстояние на домакинствата“, коментира Мишел Майер, икономист в Bank of America.

source: tradingeconomics.com

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:23 | 02.09.22 г.
fallback