fallback

Какво ще движи пазарите през седмицата

Пазарните участници са изправени пред не особено вълнуваща седмица, що се отнася до макроикономически данни, но започва среща на Г20

09:25 | 22.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Пазарите са изправени пред не особено вълнуваща седмица, що се отнася до макроикономическите данни. Няма и ключови заседания на централни банки.

В понеделник, 22 февруари, частната компания Markit ще публикува индекса си за активността в производството и услугите в еворозоната. Отделни доклади ще има за Германия и Франция.

Швейцария ще публикува информация за ръста на производствените цени на месечна база.

Германската централна банка Бундесбанк ще публикува месечния си доклад. Президентът Йенс Вайдман ще говори пред пресата, а пазарните участници ще следят за намеци за негативни лихви или покупки на облигации. 

Във вторник, 23 февруари, мюнхенският институт за икономически изследвания Ifo ще обяви индекса си за бизнес климата, а германските власти публикуват финалното четене на данните за БВП през последното тримесечие на 2015 г.

Изявление ще има управителят на Швейцарската централна банка Томас Джонсън. В сряда, 24 февруари, излиза седмичният доклад на Администрацията за енергийна информация за ръста в петролните резерв на САЩ.

В четвъртък, 25 февруари, британските власти публикува второто четене на данните за ръста на икономиката през последното тримесечие.

Евростат ще обяви финални данни за инфлацията в еврозоната. 

Също в четвъртък ще бъдат публикувани данни за важното за лихвената политика на ЕЦБ парично количество М3 за януари.  М3 обхваща пари в брой, вноски на разплащателни сметки, както и краткосрочни ценни книжа на пазара на парите и облигации със срок до две години. Последният път количеството нарасна значително по-бързо от референтната стойност от 4,5% - всъщност още една причина за обмисляне на нови експанзивни мерки. 

В петък, 26 февруари, САЩ публикуват второ четене на данните за ръст на БВП през четвъртото тримесечие.

Ще има данни за инфлацията в Германия и Испания.

В Шанхай пък започва срещата на финансовите министри и гуверньорите на централните банки на Г20 (до събота).  

 

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:30 | 04.09.22 г.
fallback