fallback

Какво ще движи пазарите през седмицата

Ключовото събитие тази седмица безспорно е заседанието на Европейската централна банка в четвъртък

09:22 | 18.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Ключовото събитие тази седмица безспорно е заседанието на Европейската централна банка в четвъртък. От една страна, тогава не се очаква промяна в програмата за изкупуване на активи, но от друга, изявлението на Марио Драги ще се следи внимателно от инвеститорите, защото то може да даде насоки какви са плановете на ЕЦБ за стимулиране на инфлацията в еврозоната, която остава далеч под целевото ниво от малко под 2%.

В понеделник, 18 януари, Китай ще публикува данни за ръста на БВП на годишна база през четвъртото тримесечие на 2015 г., както и за индустриалното производство през декември.

Във вторник, 19 януари, Германия ще публикува финалните данни за инфлацията през декември. Центърът за европейските икономически изследвания ще публикува индекса на икономическото доверие във федералната република.

Ръстът на потребителските и на производствените цени ще бъде обявен и във Великобритания.

В сряда, 20 януари, САЩ ще предоставят данни за издадените разрешителни в строителството, както и за инфлацията.

Канадската централна банка ще заседава за паричната политика, след което ще има пресконференция.

В четвъртък, 21 януари, има заседание на Европейската централна банка. Не се очаква промяна в програмата за стимули, но инвеститорите ще следят внимателно пресконференцията на президента на ЕЦБ Марио Драги, която може да подскаже какви са нагласите в Изпълнителния съвет.

В петък, 22 януари, ще има данни за активността в производствения сектор и в услугите във еврозоната, както и отделни данни за Франция и Германия.

Великобритания ще публикува данни за продажбите на дребно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:50 | 12.09.22 г.
fallback