fallback

Германската икономика вероятно е нараснала с 0,3 на сто през пролетта

Икономиката на страната продължава да е в подем, считат експертите на финансовото министерство

10:17 | 20.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Германската икономика не успява да ускори през пролетта своя темп на растеж според федералното правителство. Брутният вътрешен продукт се очаква да нарасне през второто тримесечие, както и в началото на годината, с около 0,3%, се казва в месечния доклад на финансовото министерство на Германия, публикуван в понеделник. 

След като в последното тримесечие на 2014 г. икономиката се разшири с 0,7 на сто, динамиката започна да се забавя. В началото на тази година идват позитивни сигнали за ръста от вътрешния пазар. Така например домакинствата и държавата увеличават своите разходи за потребление, преди всичко заради ръст в заплатите и заетостта, пишат експертите на министерството.

Те за първи път не публикуват актуална и конкретна прогноза на правителството за периода между април и юни. Федералната статистическа служба ще публикува данните за брутния вътрешен продукт за този период в средата на август.

"Германската икономика продължава да е в подем", пишат експертите на министерството. Възстановяването ще продължи през цялата година. Федералното правителство приема, че ръстът на икономиката ще бъде в размер на 1,8% през тази и през следващата година.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:49 | 27.08.22 г.
fallback