Инфлацията в Индия през март е отчела тримесечно дъно, като ръстът на потребителските цени е спаднал до 5,17% годишно спрямо 5,37% през февруари, съобщава ВВС. По-доброто време е направило селскостопанската реколта по-контролируема, което е стабилизирало цените на хранителните продукти. Спадът на световните цени на петрола също е помогнал да се намали инфлацията, която е в съответствие с правителствената цел да се поддържа под 6%. Анализаторите прогнозираха ниво от около 5,5% за март. През февруари неочакваните дъждове вдигнаха цените на хранителните продукти. Централната банка на Индия намали лихвените проценти на два пъти тази година, като основната й лихва е 7,5%. Анализатори твърдят, че банката може да действа отново.
fallback
Инфлацията в Индия се понижи до 5,2% през март
По-доброто време е стабилизирало цените на хранителните продукти
20:37 | 13.04.15 г.напиши коментар
fallback