fallback

Заетостта в САЩ се покачи с 241 хил. през декември

Ръстът на новите работни места през ноември бе ревизиран до 227 хил. според данните на ADP

16:02 | 07.01.15 г. 1
Автор - снимка
Създател

Броят на американците, заети в частния сектор в САЩ, се е увеличил с 241 000 през последния месец на миналата година, показаха последните данни на Automatic Data Processing (ADP). Месец по-рано, през ноември, бе отчетено покачване от 227 000, предава WBP Online.

Промяната в заетостта, която представлява общият брой на безработните лица, които са намерили работа през последния месец, се разглежда като един от водещите показатели за състоянието на пазара на труда в САЩ.

Показателят предшества данните за заетостта извън земеделския сектор в САЩ, които се очакват в петък. Прогнозите са, че докладът ще покаже 240 000 нови заети в страната през миналия месец и спад на безработицата до 5,7%.

Подобен резултат на официалните данни на правителството ще доведе до достигането на 2,7 млн. нови работни места през 2014 г. – най-големият ръст в последните 15 години. Индикаторът е от решаващо значение при определяне на бъдещата политика на Федералния резерв на САЩ.

По-късно днес инвеститорите ще насочат вниманието си към протокола от последното заседание на Фед, който може да даде повече яснота за плановете на институцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:09 | 10.09.22 г.
fallback