fallback

Централните банки приковават вниманието за последно тази година

Погледите са насочени към Фед, който ще представи икономическите си прогнози за 2015 и 2016 г.

09:25 | 15.12.14 г.

Инвеститорските погледи през новата седмица ще бъдат насочени за последен път през тази година към водещите централни банки по света. Своите традиционни месечни заседания ще проведат Федералният резерв на САЩ и Японската централна банка (ЯЦБ), а германската Бундесбанк ще представи месечния си бюлетин. Английската централна банка (АЦБ) пък ще оповести своя доклад за финансовата стабилност.

В понеделник (15 декември) Япония ще публикува данните от производствения индекс Tankan.

Швейцария ще представи данните за инфлацията на цените на производител.

В еврозоната пък германската Бундесбанк ще публикува месечния си бюлетин.

Британските власти ще представят статистиката за бъдещите очаквания на промишления сектор в страната.

По-късно в понеделник в САЩ се очакват данните за производствената активност в района на Ню Йорк и промишленото производство.

Във вторник (16 декември) Централната банка на Австралия ще публикува протокола от последното си заседание с фокус монетарна политика. Очаква се документът да съдържа ценна информация за икономическите условия от гледна точка на банката.

В Китай се очакват предварителните данни от производствения индекс на HSBC.

Във Великобритания АЦБ ще оповести своя доклад за финансовата стабилност. Публикуването на документа ще бъде последвано от пресконференция на гуверньора Марк Карни.

Великобритания също така ще представи данните за потребителските цени, които представляват по-голямата част от общата инфлация.

Еврозоната ще публикува предварителните данни за активността в частния сектор, като отделни изследвания по темата ще оповестят и Германия и Франция.

Институтът ZEW ще представи своя доклад за германските икономически нагласи – водещ индикатор за икономическото състояние.

В САЩ пък се очакват дании за разрешителните за строителство.

В сряда (17 декември) Япония ще публикува данните за търговското салдо.

Великобритания ще оповести данните за промяната в броя на заетите лица, равнището на безработицата и средните доходи. В допълнение АЦБ ще публикува протокола от последното си заседание.

Еврозоната ще оповести ревизираните данни за инфлацията на потребителските цени.

В САЩ също се очакват данните за инфлацията на потребителските цени, както и докладът за текущата сметка.

По-късно в сряда Федералният резерв ще оповести решението си за монетарната политика и икономическите прогнози за следващите две години. Докладите ще бъдат последвани от пресконференция на председателя Джанет Йелън.

В четвъртък (18 декември) Швейцария ще представи доклада за търговското салдо.

Институтът Ifo ще публикува доклада за германския бизнес климат.

Във Великобритания се очакват данните за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, които представляват по-голямата част от общата икономическа активност.

В САЩ се очакват данните на първоначалните молби за помощи при безработица и производствената дейност в района на Филаделфия.

В петък (19 декември) ЯЦБ ще обяви решението си за основния лихвен процент и ще публикува своя отчет за монетарната политика, който ще очертае икономическите условия и фактори, повлияли върху решението.

Германия ще представи данните за потребителския климат на Gfk.

Във Великобритания пък се очакват данните за продажбите на дребно.

Какви са очакваните данни и планираните събития през седмицата в България може да видите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:44 | 11.09.22 г.
fallback