fallback

Три китайски борси за биткойн въстанаха срещу регулациите в САЩ

Според тях регулирането на криптовалутата в Ню Йорк може да повлияе на световното търсене на виртуалните пари

16:56 | 21.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Три от най-големите биткойн борси в Китай публикуваха съвместно писмо, адресирано до нюйоркските регулатори, предупреждавайки ги, че предложените от тях правила за дигиталната валута ще имат трайни последици.

В съвместна кореспонденция, подписана от изпълнителните директори на BTCChina, Huobi и OKCoin, трите компании твърдят, че предложенията, които включват издаване на BitLicense от щатските власти, са твърде широки и че новите правила трябва да се прилагат само за предприятия със съществени позиции в региона.

"Въпреки че действаме според рамките на законодателството на Китайската народна република, ние вярваме, че е необходимо да изразим своите мисли относно някои аспекти на предложението за BitLicense", се казва в писмото.

Според трите водещи китайски борси регулирането на криптовалутата в Ню Йорк може да повлияе на световното търсене на виртуалните пари. Властите в американския щат имат огромни позиции, които могат да поставят децентрализираността на биткойна под натиск и по този начин да влияят върху подобни ходове от други юрисдикции.

BTCChina, Huobi и OKCoin са предпазливи спрямо идеята, че лицензът ще позволи на финансовите власти в Ню Йорк да имат достъп до информация за сделки и средства на клиенти.

Съгласно предложенията, всеки бизнес, който обслужва клиенти в Ню Йорк ще бъде предмет на разпоредбите на BitLicense, без значение колко голямо е сдружението. Новите мерки изискват и всеки лицензиран бизнес да извършва "засилена надлежна проверка" на клиентите си извън САЩ.

Предложените нови правила дойдоха в момент, когато базираните в Китай борси все повече се стремят да привлекат по-широк брой потребители. Властите в Поднебесната империя обаче поставят множество регулаторни стени пред местните предприемачи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:26 | 13.09.22 г.
fallback