fallback

Протоколите на централните банки ще диктуват макрокалендара през седмицата

Пазарните участници очакват и началото на годишния икономически симпозиум в Джаксън Хол

10:49 | 18.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Инвеститорските погледи през новата седмица се насочват към очакваното публикуване на протоколите от последните заседания на три от големите централни банки по света – Федералния резерв на САЩ, Английската централна банка (АЦБ) и Австралийската централна банка. Интерес за пореден път ще предизвикат и новите данни за представянето на икономиката на еврозоната.

В понеделник Германската централна банка Бундесбанк ще публикува месечния си доклад.

Еврозоната ще представи данни за търговския си баланс.

Канада ще публикува данните за чуждестранни покупки на ценни книжа, докато в САЩ се очаква статистиката за представянето на пазара на жилища.

Във вторник Австралийската централна банка ще публикува протокола от последното си заседание с фокус монетарна политика. Очаква се документът да съдържа ценни прозрения за текущите икономически условия от гледна точка на институцията.

Нова Зеландия ще представи докладите за инфлацията на цените на производител и инфлационните очаквания.

Във Великобритания се очакват данните за потребителските цени, които са отговорни за по-голямата част от общата инфлация.

Еврозоната ще представи данни за баланса по текущите сметки. 

В САЩ се очакват докладите за разрешителните за строителство, началното жилищно строителство и потребителската инфлация.

В сряда гуверньорът на Австралийската централна банка Глен Стивънс ще направи официално изявление, като коментарите му ще бъдат следени отблизо от пазара.

Японските власти ще представят данните за търговския баланс – разликата между стойността на вноса и износа.

АЦБ ще публикува протокола от последното си заседание, а канадските власти ще оповестят данните за продажби на едро.

По-късно през деня Фед също ще публикува протокола от последното си заседание с основна тема - паричната политика.

В четвъртък в Китай се очакват предварителните данни от производствения индекс на HSBC.

Еврозоната ще публикува предварителните данни за активността в производствения сектор. Отделни изследвания по темата ще представят и Германия и Франция.

Великобритания ще оповести данните за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, която представлява по-голямата част от общата икономическа активност.

В САЩ се очакват традиционните седмични данни за молбите за помощи при безработица, както и данните за производствената активност и продажбите на съществуващи жилища.

Също в четвъртък ще бъде дадено началото на годишния икономически симпозиум в Джаксън Хол, Уайоминг, който от 1982 г. насам събира всеки август централните банкери на САЩ и финансисти от цял свят.

В петък Канада ще представи данните за продажбите на дребно и инфлацията на цените на производител.

По-късно през деня председателят на Фед Джанет Йелън и президентът на Европейската централна банка Марио Драги ще говорят по време на втория ден на конференцията в Джаксън Хоул.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:05 | 29.08.22 г.
fallback