fallback

Централните банки ще определят дневния ред през седмицата

Във фокуса на инвеститорите ще попаднат и данните за производствената активност в Китай

08:40 | 04.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Инвеститорските погледи през новата ще бъдат фокусирани върху резултатите от поредицата заседания на част от водещите централни банки по света – Европейската централна банка (ЕЦБ), Английската централна банка (АЦБ), Японската централна банка (ЯЦБ) и Централната банка на Австралия. Във фокуса ще попаднат и данните за производствената активност в Китай.

В понеделник пазарите в Австралия ще останат затворени заради национален празник. Въпреки това страната все пак ще представи данните за продажбите на дребно.

В еврозоната Испания ще публикува доклада за промяната в броя на заетите. Великобритания пък ще оповести данните за дейността в строителния сектор.

Пазарите в Канада ще останат затворени заради национален празник.

Във вторник Австралия ще оповести данните за търговския баланс – разликата между стойността на вноса и износа. Централната банка пък ще обяви решението си за основния лихвен процент и ще публикува своя отчет за монетарната политика, който ще очертае икономическите условия и фактори, повлияли върху решението ѝ.

В Китай се очаква производствения индекс на HSBC.

Еврозоната ще публикува данните за продажбите на дребно, а Испания и Италия ще оповестят доклади за сектора в сектора на услугите.

Късно във вторник на САЩ ще представят данните за фабричните поръчки. Институтът за управление на доставките пък ще публикува данните за растежа на сектора на услугите.

В сряда Нова Зеландия ще оповести данните за промяната в броя на безработните и равнището на безработицата. В Швейцария се очаква доклада за инфлацията на потребителските цени, а Великобритания ще представи статистиката за промишленото производство.

По-късно през ден в САЩ и Канада ще бъдат публикувани данните за търговския баланс.

В четвъртък Австралия ще оповести данните за промяната в броя на безработните и равнището на безработицата.

Швейцарската национална банка ще публикува данните за своите валутни резерви. Статистиката се следи отблизо за индикации за размера на операциите на институцията на валутните пазари.

ЕЦБ ще обяви основния си лихвен процент. Новината ще бъде последвана от пресконференция на президента Марио Драги. АЦБ също ще оповести решението си за основната лихва процент. В САЩ пък ще бъдат публикувани седмичните данни за първоначалните молби за помощи при безработица.

В петък Япония ще представи данните за текущата сметка. Междувременно ЯЦБ ще проведе заседанието си с фокус монетарна политика и ще публикува своя отчет, който ще очертае икономическите условия и фактори, повлияли върху решението.

Китай ще оповести доклада за търговското си салдо.

В еврозоната Франция ще обяви данните за промишленото производство, а Германия ще публикува доклада за търговското си салдо.

В Канада пък се очакват данните за промяната в броя на безработните и равнището на безработицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:15 | 09.09.22 г.
fallback