fallback

Федералният резерв отново е в светлината на прожекторите

Инвеститорите очакват с интерес и данните за инфлацията в еврозоната през юни

09:00 | 16.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Инвеститорските погледи през новата седмица ще бъдат фокусирани върху резултатите от заседанието на Федералната комисия по отворения пазар на САЩ (FOMC) към Федералния резерв на САЩ. Интерес се очаква да предизвикат и предварителните данни за инфлацията в еврозоната през юни.

В понеделник еврозоната ще представи предварителните данни за инфлацията на потребителските цени, която съставлява по-голямата част от общата инфлация. В САЩ пък се очакват данните за промишленото производство и производствена дейност в щата Ню Йорк.

Във вторник институтът ZEW ще публикува своя доклад за германските икономически настроения – водещ индикатор за състоянието на най-голямата икономика на Стария континент. Късно във вторник в САЩ ще бъдат представени данните за началното жилищно строителство, разрешителните за строеж и потребителските цени.

В сряда Федералният резерв ще обяви решението си бъдещето на количествените улеснения и лихвените проценти в САЩ. Новината ще бъде последвана от пресконференция на председателя на институцията Джанет Йелън.

В четвъртък Еврогрупата – съветът на финансовите министри от еврозоната, ще заседава в Брюксел.

В САЩ пък се очакват традиционния седмичен доклад за първоначалните молби за помощи при безработица, както и доклада за производствената активност в щата Филаделфия.

В петък Германия ще публикува данните за инфлацията на цените на производител.

Еврозоната ще представи данните за текущата си сметка, докато Съветът по икономическите и финансовите въпроси на еврозоната ще проведе срещи в Брюксел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:22 | 08.09.22 г.
fallback