fallback

Трите най-големи биткойн борси в Китай затварят частично врати

Ходът е следствие от заявката за репресии срещу платформите от страна на Китайската централна банка

14:39 | 04.04.14 г.

Трите най-големи борси за обмен на биткойни в Китай затвориха вратите си за нови депозити и частично теглене. Новината е поредният сигнал, че дългоочакваните репресии от страна на Китайската централна банка вече чукат на вратата, съобщава WBP Online.

BTC38 China, FXBTC и OKCoin спряха някои от услугите си за парични преводи, съобщиха от самите платформи в четвъртък. BTC38 обяви на официалния си блог, че е прекратила обслужването на част от услугите си "поради причини, свързани с доставчика на платежни услуги". От OKCoin пък посочиха, че се е наложило да прекратят плащанията към трети страни вследствие на причини, дължащи се на политиката на централната банка.

Същевременно втората по големина борса в страната – FXBTC, публикува извънредно съобщение на уебсайта си, според което от 3 април платформата блокира депозитите с дебитни карти и временно спира тегленията след 6 април.

Събитията с трите най-големи борси за обмен на биткойни идват след последните сигнали от Китайската централна банка, която обяви намеренията си да санкционира платформите след 15 април. Според местни наблюдатели на пазара на биткойни ходът на властите ще доведе до затварянето на повече от 10 местни борси.

През последните месеци анализаторите, оптимисти за биткойн пазара, очакваха Китай да бъде сред сериозните фактори за неговото бъдеще. Средната цена на дигиталната валута претърпя сериозни изменения в последните месеци, за да се установи на текущите 455,38 долара според Bitcoin Price Index.

Графика: CoinDesk

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:36 | 13.09.22 г.
fallback