fallback

Mt Gox откри 200 хил. забравени биткойна

Дигиталните пари са били намерени в стар електронен портфейл, считан за празен, тъй като е бил използван за последно през юни 2011 г.

16:01 | 21.03.14 г. 3
Автор - снимка
Създател

Mt Gox откри 200 хил. забравени биткойна само седмица, след като платформата за търговия с виртуалната валута обяви фалит заради твърдението, че хакери са откраднали всички биткойни от борсата, предава Investing.com.

Базираният в Япония оператор съобщи, че дигиталните пари са били намерени в стар електронен портфейл, считан за празен, тъй като за последно е бил използван през юни 2011 г.

Mt Gox, която подаде молба за защита от фалит на 28 февруари, твърдеше, че е изгубила всичките си 850 хил. биткойна. Откритите пари в офлайн портфейлите са били преместени от „съображения за сигурност“. „Откритието“ е станало достояние на съда, адвокатите и другите власти, уточняват от компанията.

„Като имаме предвид наличието на 200 хил. биткойна, то в такъв случай общият брой на биткойните, които изчезнаха, възлиза на около 650 хил.“, се казва в становището. Вчера съдия от Чикаго, наблюдаващ делото срещу Mt Gox, промени своя предишна заповед и нареди да бъдат проследени някои по-съществени движения на борсата за биткойни.

По-рано през март пък японското правителство се опитваше да обясни как най-голямата борса за обмен на биткойни в света загуби близо един милиард единици от дигиталната валута.

Най-обективният измерител на цената на дигиталната валута – Bitcoin Price Index, губи от стойността си. Изготвяната от CoinDesk cредно претеглена кошница отчита равнище от 575 долара спрямо малко над 630 долара в началото на седмицата.

Графика: CoinDesk

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:55 | 14.09.22 г.
fallback