fallback

Конгресмените одобриха увеличаване на разходите на САЩ до над 1 трлн. долара

Повече от половината от разходите за фискалната 2014 г. отново ще бъдат за отбрана

09:30 | 16.01.14 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Разходите на федералното правителство на САЩ за фискалната 2014 г. могат да надхвърлят 1 трлн. долара, решиха членовете на Камарата на представителите на Конгреса късно в сряда.

Мярката бе подкрепена от 359 от сенаторите, докато други 67 се обявиха „против“, съобщава WBP Online. Законопроектът подлежи на одобрение и от Белия дом, като се очаква решението да бъде обявено окончателно по-късно през седмицата.

"Разбирам, че не всеки ще хареса всичко в този законопроект. Аз обаче вярвам, че той отразява възможно най-добрия резултат за страната", заяви председателят на Комисията за изработка на законопроекта към Белия дом Хал Роджърс.

Законопроектът в обем от 1 582 страници определя размер на разходите за фискалната 2014 г. от 1,012 трлн. долара. Такава бе и сумата, за която се споразумяха републиканците и демократите в началото на декември.

Американските законодатели бяха изправени пред ограничен срок за постигане на споразумението. През октомври Конгресът постигна сделка в последния възможен момент, като споразумението сложи край на повече от 10-дневния блокаж на дейността на федералното правителство.

Въпреки измененията таваните по разходите на военните и цивилните правителствени агенции в Бюджет 2014 бяха запазени. Пентагонът ще получи 520,5 млрд. долара за фискалната година, докато останалите 491,7 млрд. долара ще бъдат разпределени между правителствените звена извън военния сектор.

В случай, че законопроектът бъде официално одобрен от Белия дом, разходите на политическия кабинет на президента ще бъдат замразени. Същевременно правителството на САЩ ще ограничи и финансовите си плащания към ЮНЕСКО и Международния валутен фонд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:39 | 25.08.22 г.
fallback