fallback

Промишленото производство във Великобритания зацикли през ноември

Строителството търпи спад, сигнализирайки, че икономическото възстановяване на Острова се е забавило през последното тримесечие

15:17 | 10.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Промишленото производство във Великобритания не помръдна през ноември, пише MarketWatch, позовавайки се на официални данни.

Строителството търпи спад, сигнализирайки, че икономическото възстановяване на Острова се е забавило през последното тримесечие на 2013 г.

По-слаби резултати в автомобилния и фармацевтичния сектори са неутрализирали иначе силното производство на стомана, пластмаса и хранителни продукти. Спад в производството на пропан, бутан и сходни продукти в Северно море пък е причината за застой на цялостната индустриална продукция, съобщи Службата за национална статистика.

Група икономисти бяха предвидили ръст от 0,4% на британското промишлено производство, което да доведе до 0,5-процентно увеличение на индустриалното такова, в допитване на The Wall Street Journal.

Строителният сектор в Обединеното кралство се сви с 4% през ноември на месечна база. Основна причина за това са както по-малкият брой нови сгради, така и спадът на ремонтните дейности.

Забавянето в промишления и строителния сектори последва слабите резултати, регистрирани от търговските вериги по празниците.

Тревожните резултати вероятно ще оставят британските управници нащрек и ще им напомнят, че икономическото възстановяване на страната далеч не е гарантирано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:14 | 12.09.22 г.
fallback