fallback

Цената на биткойна скочи до 330 долара

Информацията, че американските сенатори ще обсъждат потенциалните рискове и заплахи, които предизвикват биткойните, бяха причината за резкия ръст днес

16:24 | 09.11.13 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Цената на биткойна скочи до рекордните 330,01 долара на онлайн борсата BitStamp, след като американски сенатори организираха дискусия, на която ще обсъдят бъдещето на дигиталните пари и на други виртуални валути, пише Bloomberg.

На 18 ноември Комитета по вътрешна сигурност и правителствени въпроси към американския Сенат ще се събере, за да „проучи потенциалните очаквания и рискове, свързани с виртуалната валута, касаещи федералното правителство и обществото като цяло“.

Пет седмици след затварянето на сайта „Silk Road Hidden Website“, от който хората можеха да си купуват наркотици, оръжие и други незаконни стоки чрез биткойни, тяхната цена скочи почти двойно. Въпреки че дигиталните пари изгубиха една трета от стойността си, след като сайтът беше спрян, тя се превръща в популярен начин за плащане на стоки и услуги в интернет и в магазините, които приемат плащането с тях.

На дискусията с тема „Отвъд Silk Road: Потенциални рискове, заплахи и очаквания от виртуалните валути” са поканени експерти, които да октроят предизвикателствата пред правоприлагащите и регулаторни органи.

На срещата ще бъдат засегнати и гледките точки на неправителствените организации, които ще обсъдят очакванията към виртуалната валута за влиянието й върху американската и световната икономика.

Биткойните съществуват като софтуер, който е проектиран да бъде трудно проследим. Това ги прави атрактивни за тези, които искат да търгуват анонимно в интернет. Поданни на Федералния резерв в Чикаго се осъществяват около 30 транзакции в минута, при средна сума от 16 биткойна.

Остават броени дни до втората конференция за валутна търговия в България Forex Forum Investor.BG! Всички лектори, теми и партньори на конференцията са вече обявени! Само до 9 ноември за участие в конференцията можете да заплатите преференциална цена с остъпка!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:10 | 14.09.22 г.
fallback