fallback

Потребителското доверие на Острова е останало без промяна през март

Това, което виждаме в момента, изглежда по-скоро, че е новото нормално, пояснява анализатор

09:56 | 28.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Потребителското доверие във Великобритания е останало без промяна през март заради ускоряващата се инфлация и бавното икономическо възстановяване, предаде Bloomberg.

Индексът на потребителското доверие на GfK се е задържал на ниво от -26 пункта, сочат данните. Анализатори обаче очакваха индикаторът да падне до -27 пункта.

Подиндексите за перспективите пред британската икономика и състоянието на личните финанси на британците обаче са се понижили, показват данните.

„Липсата на промяна не може да изглежда като причина за радост, но изглежда, че обществените настроения са се подобрили леко в сравнение с миналата година“, коментира управляващият директор на GfK Ник Муун. „Това, което виждаме в момента, изглежда по-скоро, че е новото нормално, а не временен тласък“, допълва той.

По-високите сметки за енергия и инфлацията, чийто темп на растеж изпреварва този на доходите, ограничават всякакви възможносите за повишаване на потребителското доверие, посочва информационната агенция. Търговците на дребно очакват година, изпълнена с предизвикателства, заради постоянното свиване на разполагаемите доходи на британците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:45 | 08.09.22 г.
fallback