fallback

Седмичен анализ на основните валутни двойки и златото

Новините от САЩ ще са в центъра на вниманието на пазарните участници

13:10 | 28.01.13 г.

Новините

Текущият възходящ тренд на двойката евро-долар би могъл да бъде прекъснат от заседанието на централната банка или от данните за заетостта в Щатите. Това са и най-важните очаквани събития на пазарите през тази седмица. Ето накратко още от по-значимите моменти от икономическия календар:

Днес в 15:30 българско време ще разберем процентното изменение на поръчките на дълготрайни стоки (над 3г.) в САЩ. Очакванията са позитивни, но ако не се сбъднат могат да предизвикат бурни реакции на спекулантите.

Утре ще бъдат обявени данните от месечното запитване на американските домакинства как оценяват бъдещото развитие на икономиката.

В сряда пазарите ще очакват с интерес отново данни от Щатите. В 15:30 ще бъдат обявени данните за бруния вътрешен продукт за четвъртото тримесечие на 2012 спрямо същия период на 2011. В 21:15 завършва заседанието на Федералния резерв, което по принцип има способността сериозно да размества пазарите.

Четвъртък ще е ден за новини от Германия. В 10:55 ще бъдат публикувани данни за безработицата. Пазарният консенсус е за ръст от 6000 нови безработни, които активно са търсили работа през последния месец. Безработицата се очаква да остане на ниво 6.9%. В 15:00 ще бъде обявена очакваната инфлация, измерена чрез прогнозния хармонизиран индекс на потребителските цени. Очакванията са за ръст от 2 на 2.1%.

Голям ефект върху пазарите би могла да окаже безработицата в Щатите, която се очаква да остане на нивото 7.8% (петък, 15:30). В 16:55, отново в Щатите, ще бъде публикувано проучването на  потребителското доверие на Мичиганския Университ. Очакванията са запазване на нивото от 71.3.

Технически анализ

EURUSD

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:45 | 11.09.22 г.
fallback