fallback

Седмичен технически анализ на основните валутни двойки и златото

По всяка вероятност предстои корекция в цената на златото, а еврото ще продължи да поскъпва

15:33 | 17.12.12 г. 1
Автор - снимка
Създател

Новините Първото от най-съществените събития от икономическия календар за тази седмица е резюмето от срещата на централната банка на Австралия рано сутринта във вторник. След това пазарите ще очакват с интерес серията от данни за Великобритания, най-съществените от които ще са за потребителската инфлация във Великобритания, които ще бъдат публикувани в 11:30 часа.

И сряда ще бъде важен ден за спекулиращите с британските акции и валута, защото в 11:30 ще бъде публикуван протокол от срещата на Англисйката централна банка. Късно вечерта пък спекулантите на новозеландския долар ще реагират на информацията за брутния вътрешен продукт на страната.

Календарът продължава през азиатската сесия с обявяването на лихвените нива в Япония, които се очаква да останат на нивото 0.10%.

В 9:00 ще научим дали очакванията за намаление нивото на производствената инфлация в Германия ще се сбъднат. Трейдърите отново ще бъдат приковани към мониторите в 15:30ч., когато Щатите ще обявят данните си за брутния вътрешен продукт на тримесечна база.

В петък отново ще бъде обявена серия от данни за икономиката на Великобритания, най-важните от които ще са относно брутния вътрешен продукт на страната, който се очаква да отбележи нулев растеж.

В 15:30 Канада ще обяви данните си за потребителската инфлация и брутния вътрешен продукт на страната, който се очаква да засили ръста си от 1% на  1,2%.   

Технически анализ

EURUSD

Поевтиняването на европейската валута, предизвикано от негативните прогнози за ръста на икономиките от еврозоната, вече е преодоляно и дори двойката евро-долар достигна нова най-висока стойност от април 2012 г.

Този силно положителен сентимент към еврото поставя на дневен ред сценария за формиране на нов дългосрочен възходящ трен от 24.07.2012г. Търговия трайно над 1,3170 ще потвърди възходящата трендлиния на седмичната графика и ще таргетира следващата съпротива около 1,3484. Подкрепи: 1,3000; 1,2888 Съпротиви: 1,3170; 1,3281

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:49 | 09.09.22 г.
fallback