fallback

ЕЦБ очаквано остави лихвата без промяна

Пресконференцията на Марио Драги вероятно ще донесе повече раздвижване на пазарите, отколкото самото решение

15:07 | 04.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Основният лихвен процент в еврозоната бе оставен без промяна на днешното заседание на ръководството на Европейската централна банка. Така той се запазва на ниво от 0,75 на сто вече трети пореден месец.

Решението бе напълно очаквано от пазарите, като вниманието се насочва към предстоящата пресконференция на ръководителя на институцията Марио Драги.

От нея се очаква повече информация за обявената миналия месец програма за изкупуване на държавни облигации, както и за готовността на Испания да потърси спасителна помощ, пише Forexpros.

След решението на валутния пазар нямаше кой знае колко резки движения. Към 15:00 часа еврото се търгува с ръст от 0,35 на сто срещу долара спрямо вчера до 1,2950 EUR/USD.

На този етап решението на води до промени в настроенията и на фондовите борси. Основният индекс в Германия – DAX, се повишава минимално с 0,05 на сто днес до 7 326 пункта.

На Острова FTSE 100 се повишава с 0,1 на сто, докато фючърсите върху широкия американски индекс S&P 500 поскъпват с 0,4 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:10 | 19.08.22 г.
fallback