fallback

Бизнес доверието в Германия неочаквано се понижи през август

Понижението на показателя означава, че инвеститорите все още очакват, че през следващите 6 месеца германската икономика ще се забави допълнително

14:00 | 14.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Снимка: Ройтерс

Доверието на германските инвеститори през август се понижи за 4-ти пореден месец, достигайки по-ниски нива дори в сравнение с най-консервативната прогноза на анализатори, участвали в проучване на Ройтерс.

Индексът на базирания в Манхайм институт за икономически изследвания ZEW се понижи до -25,5 пункта от -19,6 пункта през юли. Анализаторите, участвали в проучването на Reuters, очакваха индексът да остане без промяна.  

„Понижението на показателя през август означава, че инвеститорите все още очакват, че през следващите 6 месеца германската икономика ще се забави допълнително. Особено тежко могат да се окажат засегнати секторите, ориентирани към износ“, се посочва в доклада на германския институт.

През второто тримесечие на годината германската икономика е нараснала с 0,3%, разкриха публикувани по-рано днес данни на германското икономическо министерство.

Проучването на ZEW е проведено сред 262 анализатори и инвеститори в периода 30 юли - 13 август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:27 | 09.09.22 г.
fallback