fallback

Бъдещето на лихвите в САЩ и еврозоната ще приковат вниманието тази седмица

Срещата на Г-20, събитията в еврозоната и данните за безработицата в САЩ са другите фактори, които ще движат пазарните настроения

11:24 | 31.10.11 г.

И през тази седмица основните събития, които ще влияят върху курсовете на валутите, са свързани с европейската дългова криза и световното икономическо забавяне.

Освен срещата на високо равнище на Г-20, която може да излезе с изявления по всеки от проблемите, валутните пазари ще очакват и първото официално изявление на новия президент на Европейската централна банка Марио Драги в четвъртък и пресконференцията на американския Федерален резерв в сряда.

Поредната порция от макроикономически данни пък е съсредоточена основно върху безработицата, заетостта и индексите на бизнес активността.

В ранните следобедни часове на днешния ден ще излезе показателят за безработицата в Европейския съюз, а малко след това се очакват данните за канадския брутен вътрешен продукт.

В малките часове на нощта срещу вторник ще станат ясни продажбите на нови жилища в Австралия и китайският индекс на бизнес активността в производството, а рано сутринта – лихвеният процент по еднодневните депозити в Австралия. Отново тогава се очаква и изявление на австралийската централна банка.

Във вторник преди обед в Швейцария ще обявят данните за продажбите на дребно, а малко по-късно във Великобритания излизат предварителните данни за БВП и индексът на бизнес активността.

В късните следобедни часове се очаква същият показател и за САЩ на Института за приложен мениджмънт, както и проучването на институцията за производствените цени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:46 | 13.09.22 г.
fallback