fallback

Анализатор: Около долара се наблюдава истинска паника

Възможно е доларовият индекс да се смъкне под 72 пункта още преди края на октомври, показва технически анализ

13:56 | 15.10.10 г. 4
Автор - снимка
Създател

Силно вероятно е доларовият индекс да продължи пропадането си и да се смъкне под 72 пункта още през октомври. Това показва технически анализ, изготвен от анализатора Бил Макларън, цитиран от CNBC.

Толкова ниско ниво не е наблюдавано на пазара от средата на 2008 година, когато еврото постави исторически връх от над 1,60 EUR/USD.

“Това, което се случва, е истинска паника. Ако тя продължи, без проблем ще видим доларовия индекс под 71 пункта“, посочва Макларън. Според него дъното на настоящото движение ще бъде достигнато на 29 октомври, като съществува и малка вероятност за разпродажби още около 20 октомври.

Макларън признава, че е очаквал доларовият индекс да достигне дъно на 20 октомври, но темпът на разпродажби може да доведе до задълбочаване на предварително очаквания спад.

Към момента доларовият индекс е на ниво от 76,5 пункта, като днес се наблюдава отстъпление с 0,2 на сто. Показателят измерва движението на зелените пари срещу кошницата от валутите на шестте основни търговски партньора на САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:19 | 23.08.22 г.
fallback