fallback

Конкурс за студенти с интерес към управлението на финансовия риск

Наградата за победителя в конкурса е пълна стипендия в London School of Economics (LSE) Summer School 2010

15:59 | 19.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Студентите по икономика и финанси, които имат интерес към капиталовите пазари и финансовия риск, ще имат възможност да участват в тазгодишния конкурс на фондация „Александър“, посветен на анализа и управлението на финансовия риск.

Наградата за победителя в конкурса, провеждан с медийната подкрепа на Investor.bg, е пълна стипендия в London School of Economics (LSE) Summer School 2010, което ще се проведе от 26 юли до 13 август 2010 г. в Лондон.

Желаещите да участват трябва да разработят казус, посветен на компания от индекса SOFIX, с размер до 1000 думи. Казусът трябва да включва оценка на рисковите фактори, на които е изложена дейността на компанията, в това число лихвен, валутен риск, пазарен риск, кредитен риск, прекомерна зависимост от цените на суровините. Описателната част на рисковата експозиция на публичното дружество трябва да е с обем до 700 думи.

В случай че авторът разполага с информация, той може да опише в своето проучване и какви действия е предприело ръководството на компанията, за да намали и управлява този риск (максимум 300 думи).

Студентите, които желаят да се включат в конкурса, трябва да изпратят казуса, заедно с автобиография на английски език от най-много две страници, в срок до до 16 май 2010 г. на следния електронен адрес: LSE@aleksanderfoundation.org.

Всички документи трябва да са на английски език и да съдържат името и фамилия на своя автор в името на файла.

Четиримата най-добри кандидати от първия кръг на конкурса ще бъдат поканени на интервю. За тази цел те ще бъдат известени по електронна поща на 24-ти май, а интервюто ще се проведе на 26-ти май във Факултета по икономика и бизнес администрация на Софийския университет.

Крайното решение за спечелилия стипендията участник в конкурса ще бъде обявено на 31-ви май 2010 г.

В конкурса на фондация „Александър“ могат да участват всички редовни студенти от четвърти курс от бакалавърската програма по икономика и финанси или учащите магистратура по тези специалности в някои от признатите български висши учебни заведения.

Те трябва да имат успешно завършен курс на обучение по математика и статистика, отлична академична справка и много добри познания по английски език.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:27 | 12.09.22 г.
fallback