fallback

Най-голямата международна студентска организация набира нови членове

AIESEC има представителства в над 100 страни и общо 1100 университета по целия свят

07:55 | 30.09.08 г.
Автор - снимка
Създател

На 1 октомври 2008 г. от 19:30 ч. в зала 2005 на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе официална презентация на тема „Студентската организация AIESEC и възможностите, които тя предлага за личностното и професионално развитие на българските студенти”.

Презентацията е част от тазгодишната кампания по набиране на нови членове в организацията, чийто медиен партньор е Investor.bg.

Няколко дни по-късно на 4-5 октомври в УНСС студентите ще могат да видят организацията в действие при първото й събитие за настоящата година – откриващата конференция на проекта „Мeeting Diversity III” („Заедно в различията III”). На нея ще бъдат изнесени обучения на тема „Soft skills” от водещи професионалисти в България. Участието в конференцията се извършва чрез предварително записване на сайта на локалната секция на AIESEC в УНСС: www.aiesec.unwe.net

Ръководена изцяло от студенти и за студенти, AIESEC е най-голямата международна студентска организация с представителства в над 100 страни и общо 1100 университета по целия свят. Организацията е със статут на неправителствена организация (НПО).

Съкращението AIESEC е от френски и се е запазило още от основаването на организацията преди 60 години, а думите, скрити зад шестте букви, са Association Internationale des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales. В буквален превод от френски това означава Международна асоциация на студентите, обучаващи се в търговски и икономически специалности. Днес AIESEC обхваща много повече професионални направления извън икономическата материя, а членовете на организацията се интересуват от мениджмънт, лидерство и теми със световна и местна значимост.

AIESEC се стреми да развива потенциала на младите хора чрез практически обучения и реални ситуации в области като мениджмънт, продажби, реклама, човешки ресурси, финанси, международни стажове, работа в екип, културно разбирателство и др. Основната цел на организацията е да окаже влияние върху развитието на обществото посредством личностното и професионалното развитие на своите членове. Естественият цикъл на AIESEC членството обикновено приключва с професионален стаж, който доразвива професионално завършващия студент и му помага да доизгради лидерските си умения, да опознае чужди култури, да обмени опит с нови хора. Студенти от България заминават на професионален стаж в някоя от останалите около 106 държави, където има офиси на AIESEC. Там те се научават да работят в непозната работна обстановка, прилагат различни бизнес модели, обменят ценни управленски практики и развиват личностните си умения посредством културния обмен и досега до различна социална среда.

Кандидатстването за членство в AIESEC става по интернет чрез попълване на онлайн формуляр в сайта на организацията www.aiesec.unwe.net или на www.aiesec.org/bulgaria. Крайният срок за кандидатстване е 23.59 ч. на 7 октомври 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:18 | 27.08.22 г.
fallback