fallback

Джим Роджърс в десет цитата

За бъдещето на Китай, за печатането на пари и за инвестициите в суровини - вижте какво мисли именитият инвеститор

11:28 | 27.12.11 г. 4
Автор - снимка
Създател

Джим Роджърс. Снимка: Ройтерс

Един от най-запалените оптимисти за бъдещето на Китай, гуру при инвестициите в суровини и именит инвеститор, Джим Роджърс започва своята кариера на Wall Street през 60-те години на миналия век.

Заедно с Джордж Сорос, Роджърс е съосновател на фонда Quantum.

От години Роджърс инвестира активно в селско стопанство, злато и сребро. Той „скъсява“ почти всичко, което е свързано със западната цивилизация и развитите пазари.

Освен именит инвеститор, Джим Роджърс е и атрактивен събеседник, който нарича нещата с истински имена и не увърта със завоалирани изрази. Поради тази причина от Business Insider са събрали десет от най-култовите му цитати.

Не знам начин, по който да играя на късо Харвард или Станфорд

Обяснявайки как абсурдни идеи помагат на инвеститорите, залагащи срещу тренда, Роджърс казва, че вижда балони навсякъде – включително в американската образователна система и в европейските футболни клубове.

Той обаче признава, че на този етап не вижда начини да залага срещу тях, а вместо това играе срещу американските държавни дългове – с идеята, че именно възпитаниците на Харвард и Станфорд са сред основните фигури, които ги управляват.

Ако намерите начин да инвестирате в Мианмар, то вие ще бъдете много, много богати през следващите 20, 30, 40 години

Според Роджърс Мианмар е изключително атрактивен малък пазар, на който има съвсем малко публични компании, намиращи се в период на развитие. Той твърдо залага на страната в дългосрочен план и съветва всички, които могат, да последват неговите действия.

Най-полезното умение, което може да има човек, роден през 2003 година, е да владее перфектно мандарин

Роджърс е толкова „бичи“ настроен към Китай, че вярва в това, че дъщерите му да научат китайски и да опознаят страната е най-доброто, което може да направи за тях. Купил им е DVD-та на китайски и дори им е взел китайска бавачка, която да ги учи на мандарин.

Причината е, че както неведнъж е отбелязвал, бъдещето е в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:09 | 14.09.22 г.
fallback