fallback

Защо да се чувстваш комфортно с дискомфорта е ключово за успеха?

За да успеем в кариерата си, трябва непрекъснато да си даваме сметка дали позволяваме на страховете си от провал да ни възпират от действие

11:30 | 05.05.13 г.

В един все по-конкурентен, предпазлив и забързан свят хората, готови да поемат рискове, да излязат от зоната си на комфорт и да навлязат в дискомфортните територии на несигурността, ще пожънат най-големите блага, пише Forbes.

Нито една мечта не може да бъде постигната от зоната ни на комфорт. Единствено чрез отказване от познатото можем да срещнем нови възможности, да трупаме опит и да разширяваме способността си да градим влияние и да оптимизираме стойността, която допринасяме.

Докато го правим, ние разширяваме периметъра на "зоната си на кураж" и толерантността си към поемането на още по-големи предизвикателства в бъдеще.

Тази теория се потвърждава от опита и живота на редица доказани световни лидери. Въпреки че всеки от тях е извървял собствен път към успеха, общото между тях е, че в днешния конкурентен и бързо-променящ се бизнес свят никога не можем да се надяваме на успех, ако не сме готови да прегърнем промяната и да рискуваме дискомфорта на провала.

Накратко, трябва да сме готови да се почувстваме комфортно и да свикнем с дискомфорта, с който е свързано поемането на риск.

Един от тези лидери е Лори Гарвър, която е изминала успешен път в доминирания от мъже свят на космическата индустрия. От административен асистент тя се издига до заместник-директор на НАСА. Като много други успешни хора Лори винаги е била движена по-скоро от онова, което я вдъхновява, отколкото от нещата, които я плашат.

Тя винаги е била готова да се противопоставя на предположенията и предразсъдъците и да променя границите на възможното. Никога не е позволявала страхът, че няма нужните качества, да й попречи да прекрачи ограниченията на зоната на комфорт и да разпростре увереността си, за да поема рискове, да опитва нови неща, да говори открито и да действа с размах и смелост.

Въпреки че би било лесно да се предположи, че Лори е покрита с психологически "тефлон", истината е, че по пътя си към успеха тя често се е сблъсквала с редица пречки и е понасяла доста критики. Просто не е позволила страхът й да я спре.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:46 | 14.09.22 г.
fallback