fallback

Trend Following семинар – за пръв път в България

Лектори в семинара са портфолио мениджъри от САЩ, Израел, Бразилия, България и университетски преподаватели

09:10 | 15.03.12 г.

На 7 Април 2012 в София  със съдействието на Стопански факултет на Софийски Университет за първи път в Източна Европа ще се проведе семинар относно една най-успешните стратегии при управлението на финансови активи, наречена Trend Following.

Стратегията Тrend Following датира от средата на миналият век, като бурно развитие получи с навлизането на компютрите. Причина за това стана използването на математически модели в приложението на стратегията.

Един от най-успешните мениджъри на нашето време и последовател на стратегията Trend Following е Ед Сейкота, който може да се похвали със зашеметяващата средногодишна доходност от 74% преди данъци и такси за период от 30 години. Големите имена в бизнеса за управление на активи не могат да се похвалят с подобно нещо.

В днешни дни фондовете, прилагащи тази стратегия, са едни от най-успешните. Пример за това е Winton Capital Management UK с активи под управление  в размер на над 20 млрд. долара. За последните 20 години фондът има само една година с негативна доходност – преставяне, което говори много за възможностите на стратегията Trend Following.

Основното приложение на тази стратегия е на развитите и високоликвидни пазари, но участниците в семинара ще могат също така да се запознаят с приложението й към слаболиквидните пазари, каквито са регионалните фондови борси.

Темите, на които ще бъде наблегнато в семинара, са психологията зад тази стратегия. Това именно може би е и най-трудният аспект при нейното прилагане. Ще бъдат представени и различни модели и аспекти на прилагането на Trend Following при управлението на активи.

Лектори в семинара са портфолио мениджъри от САЩ, Израел, Бразилия, България и университетски преподаватели. Събитието е насочено към инвестиционната общност (портфолио мениджъри, трейдъри, брокери и дилъри от инвестиционните посредници, банки и други финансови институции), корпоративния сектор, свързан с финансовите пазари, индивидуални инвеститори, студенти и представители на академичната общност.

Информация за семинара може да видите тук

Официалната програма за семинара може да изтеглите от тук

За регистрация и  въпроси: +359 887 932 839 или на trendroom@gmail.com

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:00 | 02.09.22 г.
fallback