fallback

Финансови инструменти за защита или за спекуланти?

Вижте пет инвестиционни инструмента, които крият огромен потенциал за печалба при експертни познания

12:39 | 22.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Ако има каквато и да било вероятност, че нещо може да окаже реален ефект върху бизнеса и икономиката, то това нещо трябва да може да се търгува. Това твърдение важи за суровини като царевица, соя, захар или петрол. Освен това обаче може да се търгуват икономически индикатори, въглеродни емисии, може да се търгува дори с метеорологичните условия.

Финансовата криза доведе до значителен отлив на интереса към капиталовия пазар. Много инвеститори се изтеглиха, уплашени от икономическата несигурност и резките колебания на борсовите индекси и валутите.

Склонността към залаганията обаче е присъща на много хора и повечето от онези, които имат нужда от тръпка и залог, се насочиха към алтернативни финансови инструменти. Потребностите на хората карат финансовите пазари да се развиват и се появяват все по-странни начини, по които можем да заложим парите си с надеждата за печалба.

Повечето нови инструменти, които се появяват, се търгуват извънборсово и предлагат възможност на всеки, който чувства, че има експертни познания в която и да било област, да опита късмета си.

Това доведе до увеличаване на интереса към иновативните продукти, някои от които може да се определят като напълно странни и откачени. При повечето от тях ликвидността е доста ниска, което води до висока волатилност на цените. Това обаче не означава, че е възможно да се сключват и сделки за милиони.

Вижте пет от странните начини, по които може да се инвестирате парите си и заедно с това познатите ви да започнат да гледат с изумление на подхода ви.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:19 | 13.09.22 г.
fallback