fallback

Какво е да си инвестиционен банкер?

По време на събитието ще бъде проведена инвестиционна игра, симулираща условията на реална търговия в инвестиционните банки

16:16 | 24.10.07 г.
Автор - снимка
Създател

За втора поредна година студенти, изучаващи икономика и финанси в български висши училища, ще имат възможност да вземат участие в семинар, посветен на инвестиционното банкиране (Investment Banking Seminar), който ще се проведе от 9 до 11 ноември 2007 г. в сърцето на Рила – местността Гюлечица. В момента тече конкурс за подбора на участниците в семинара, който ще бъде воден от мениджъри на водещи български компании и професионални инвестиционни банкери. По време на събитието ще бъде проведена инвестиционна игра, симулираща условията на реална търговия в инвестиционните банки. Играта е подобна на тази, която международните финансови институции използват при назначаването на своите трейдъри. Ще бъде разгледан и практически казус, който ще бъде фокусиран върху основните принципи за анализ на компанията и оценка на акциите. Лектори на семинара, организиран от фондация Александър, ще бъдат: Георги Момчилов (изпълнителен директор на ТБ Алианц България), Любомир Леков (изпълнителен директор на Инвестор.БГ), Любомир Минчев (изпълнителен директор на Телелинк), Камен Колчев (изпълнителен директор на Елана холдинг), Георги Велчев (съосновател и директор на Сигма кепитъл). За участие в семинара могат да кандидатстват студенти от икономически и финансови специалности от трети и четвърти курс, както и следващи магистратура в някой от следните учебни заведения: Софийски университет (факултет по икономика и бизнес администрация), Университета за национално и световно стопанство, Икономическия университет във Варна, Американския университет в Благоевград, Стопанска академия „Димитър Ценов“ в Свищов.

Кандидатстването за участие става чрез есе на английски език (около 450 думи) по една от следните теми: “Why is there an IPO boom in Bulgaria?” или “How to invest Eur 1 mln in Bulgaria (be specific in your answer)”. Готовите текстове и приложена автобиография, отново на английски език, могат да се изпращат на banking@aleksanderfoundation.org до 31 октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:50 | 14.09.22 г.
fallback