fallback

SOFIX с над 50% ръст за година, а сега накъде?

Точно навреме идва Клуб Investor.bg, посветен на капиталовия пазар, за да могат спекулантите да чуят мнението на колегите си

12:01 | 13.06.13 г. 3
Автор - снимка
Редактор

SOFIX се повиши с 53% за последните 12 месеца. В инвестирането обаче не може да се купува или продава в миналото, а само сега.

Без значение какво е станало в последните 12 месеца, последните 5 години или последните 10 години. Въпросът е какво следва оттук нататък. Възможностите винаги са ръст, застой или спад.

Каква е вероятността за сбъдването на всеки един от сценариите е въпрос на субективна оценка. Всеки инвеститор също така може да прецени да намали кредитния ресурс, който ползва (ако въобще ползва), да го намали или пък запази.

Всеки инвеститор може да прецени да прибере печалбите, да ги реинвестира или да остане на кешови позиции.

Напрежението на пазарите е повишено от първия спад в три поредни дни на щатските основни индекси тази година, както и от резките спадове на японския основен индекс Nikkei.

Съответно българските инвеститори се заразиха и днес за втори пореден ден SOFIX е надолу, в комбинация с факта че и на 11 юни във втората част на деня загуби 0,6%.

Точно навреме идва Клуб Investor.bg посветен на капиталовия пазар, за да могат спекулантите да чуят мнението на колегите си и да се опитат да сверят часовника си. В ерата на електронната търговия, когато спекулантите не се чуват дори с брокера си, това е един от малкото шансове да видят „колеги“ на живо.

Клуб Investor.bg е насрочен за 25 юни 2013 г. (вторник) от 18 ч. в Гранд хотел София. До момента е потвърдено участието на Алекси Андонов, професионален инвеститор на българския и унгарския капиталов пазар. Също така Владимир Малчев, управител на Бул Тренд Брокеридж. И двамата са изявени практици в търговията с акции.

Очакванията са към дискусията да се включат още лектори, като разбира се всеки от гостите на събитието ще има възможност да изкаже своята теза. Събитието приключва с коктейл в неформална обстановка - една от малкото възможности за личен контакт между трейдърите.

Институционални партньори на клуб Investor.bg са: БФБ - София, Ърнст и Янг България, Hermes Gift, Домейн Бояр, Bulgaria ON AIR, Дакси и ГБИТК. Цена за единично посещение: 45 лв (с ДДС) Цена за членове на Клуб Investor.bg: 30 лв. (с ДДС) Цена за студенти и ученици: безплатно (при показване на актуална студентска/ученическа книжка)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:46 | 13.09.22 г.
fallback