fallback

Търг за имоти на „Нова Плама“ в село Къртожабене

Начална тръжна цена - 211 668 лв.

14:00 | 28.02.07 г.
Автор - снимка
Създател

На 28 февруари 2007 г. Агенцията за държавни вземания (АДВ) организира търг с явно наддаване за имоти на „Нова Плама“ АД, става ясно от съобщение на агенцията. Предлагат се дворно място с площ 16 532 кв.м, заедно с построените в него профилакториум (представляващ четириетажна монолитна сграда с РЗП 7 896 кв.м.), трафопост и гараж, при начална тръжна цена 211 668 лв.

Огледи могат да се правят на адрес: с. Къртожабене, обл. Плевен до 26 февруари от 10.00 до 17.00 ч. До тази дата желаещите да участват в търга трябва да внесат по безкасов начин депозит 10% от обявената начална продажна цена. Самият търг ще се състои от 14 часа на 28 февруари в сградата на Регионалната дирекция на АДВ – гр. Русе.

При осребряване на изнесеното за публична продан от публичния изпълнител имущество и имуществени права на обявеното в несъстоятелност дружество „Нова Плама” АД, ще бъдат частично удовлетворени данъчно-осигурителни вземания и задължения към съдилища, които са в особено големи размери.

Агенцията за държавни вземания представлява държавата и в производствата по несъстоятелност, когато тя е кредитор с публични и определени със закон частни държавни вземания. В утвърдения от съда оздравителен план на „Нова Плама” АД агенцията е включена като кредитор с публични и частни държавни вземания.

АДВ е предявила нововъзникнали публични държавни вземания и във възобновеното производството по несъстоятелност на дружеството. Към настоящия момент синдиците извършват продажби на имущество от масата на несъстоятелността, а постъпилите от продажбите средства ще бъдат разпределени между кредиторите на рафинерията. В тези продажби не е включено имуществото, което ще се продава по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс от публичния изпълнител при АДВ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:28 | 10.09.22 г.
fallback