fallback

87 нови жилищни сгради са започнати в София през първото тримесечие

Общо в страната е започнало строителство на 462 жилищни сгради с 1 652 жилища в тях

12:09 | 21.05.10 г.

Строителството на 87 жилищни сгради е започнало в столицата през първото тримесечие на годината, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ), публикувани днес. В сградите ще има общо 448 жилища с разгъната застроена площ близо 61 хил. кв. м.

В София (столица) е стартирало изграждането също и на 7 административни сгради с над 9 хил. кв. м площ и 9 други сгради с РЗП близо 4 хил. кв. м.

Общо в страната през първото тримесечие е започнало строителство на 462 жилищни сгради с обща застроена площ над 210 хил. кв. м и 1 652 жилища в тях.

Стартирал е строежът също и на 31 административни сгради с над 31 хил. кв. м застроена площ и на 332 други сгради с близо 172 хил. кв. м застроена площ.

След столицата най-голям брой сгради са започнати в област Бургас - 76 жилищни и 35 други сгради. Същевременно нито една сграда не е започната в област Кюстендил, а в област Ямбол е стартирало изграждането само на 4 други сгради.

НСИ събира данни за започнатото строителство на нови сгради от началото на тази година и затова не е възможно сравнение с минали периоди.

Близо 30% спад на издадените разрешителни за жилища в страната през първото тримесечие отчете също днес националната статистика.

Административните сгради включват офиси и сгради за административна дейност на ведомства и други организации и сдружения, а другите сгради са всички останали видове сгради, предназначени за различни дейности - производствена, търговска, транспортна, просветна, културна, спортна, селскостопанска, здравеопазване, бази за почивка и краткосрочно пребиваване.

Натиснете, за да видите в пълен размер

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:28 | 08.09.22 г.
fallback