fallback

Шенкер откри логистичния си терминал в Божурище

В строителството на съоръжението са инвестирани общо близо 10 млн. евро

16:25 | 04.05.10 г.

Новият комплекс. Снимка: Шенкер

Шенкер ЕООД откри днес новия си логистичен терминал близо до София, съобщиха от компанията. Комплексът се намира в Божурище до международния път София - Белград.

В строителството на съоръжението са инвестирани общо близо 10 млн. евро. Строителството на обекта започна през февруари миналата година.

На обща площ от около 48 хил. кв. м са разположени логистичен склад от 3 хил. кв. м с височина 10 м и капацитет 4 хил. палета, претоварно хале с площ от 2 хил. кв. м и офис комплекс от 3 500 кв. м.

„Новият терминал е изцяло интегриран в европейската и световната мрежа на DB Schenker и ще работи в България като разпределителен център за международния транспорт, за дистрибуцията в страната, както и за контрактната логистиката”, каза Хелмут Швайгхофер, управител на Шенкер ЕООД.

Терминалът обслужва по шосе всички европейски и вътрешни дестинации, като разполага с два собствени железопътни коловоза с обща дължина от 220 м. Обединяването на железопътен и шосеен транспорт в един разпределителен център открива нови възможности. „Тенденцията през последните години, най-вече при големите търговски вериги, е в посока към интермодални решения”, коментира Швайгхофер.

Централата на Шенкер ЕООД ще се премести в новата офис сграда, а за превозите по въздух и море компанията запазва съществуващия офис в близост до летище София.

Шенкер ЕООД има 150 служители в България. За 2008 г. дружеството е превозило 70 хил. пратки с общо тегло от над 322 хил. тона. Оборотът на компанията през 2008 г. възлиза на 56,6 млн. лева. Най-голям дял от него се пада на автомобилните превози.

DB Schenker е дъщерно предприятие на германските железници Deutsche Bahn.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:24 | 05.09.22 г.
fallback