fallback

ДНСК издаде 6 наказателни постановления на консултанти в строителството

Проверени са 199 юридически лица и еднолични търговци, извършващи оценка на съответствието на инвестиционните проекти или упражняващи строителен надзор

15:47 | 04.05.10 г.

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е издала шест наказателни постановления на юридически лица – консултанти в строителството, съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Експерти на дирекцията са направили 209 проверки за изпълнение на задълженията на фирмите, упражняващи строителен надзор за първите три месеца на 2010 г. Проверени са 199 юридически лица и еднолични търговци, извършващи оценка на съответствието на инвестиционните проекти или упражняващи строителен надзор. 

Проверени са строежи от първа до четвърта категория на територията на цялата страна, в това число 66 жилищни сгради, 45 обществени сгради, 12 производствени сгради, 83 строежа от техническата инфраструктура и 3 телекомуникационни съоръжения.

Проверките на ДНСК са в изпълнение на заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството за засилен контрол върху фирмите, извършващи строителен надзор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:05 | 08.09.22 г.
fallback