fallback

Ален мак АД вече не е обслужващо дружество на Реал Естейт – Поморие АДСИЦ

КФН лицензира нов договорен фонд - Статус Глобал ETFs

15:27 | 21.04.10 г.

Комисията за финансов надзор издаде одобрение на Риал Естейт - Поморие АДСИЦ, да замени обслужващото дружество Ален Мак АД с ново обслужващо дружество Агроменидж АД. То ще обслужва дейностите, свързани с поддържане, обслужване и управление на придобитите от Риал Естейт - Поморие АДСИЦ недвижими имоти.

Към 30 септември 2009 г. 99,99% от акциите на Риал Естейт – Поморие АДСИЦ са собственост на Митко Василев Събев, който е и изпълнителен директор в дружеството. Митко Събев е известен като директор на Петрол Холдинг.

Агроменидж АД управлява и имотите на ЕЛАРГ фонд за земеделска земя АДСИЦ. В миналото Митко Събев е бил член на Съвета на директорите на Винпром Черноморско Злато АД Поморие.

Ален мак АД от своя страна се бори за оцеляването си, след като има просрочени плащания по облигационните си заеми.

КФН издаде и разрешение на УД Статус Капитал АД за организиране и управление на договорен фонд Статус Глобал ETFs, който е с умерен до висок рисков профил. Фондът има намерение да реализира текущи доходи от инвестиции в ETFs и други колективни инвестиционни схеми, акции и търгуеми права, дългови ценни книжа и инструменти с фиксирана доходност.

„Целта на договорния фонд е да осигури на вложителите си възможност да печелят от бързо растящите икономики от Азия, Южна Америка и Африка. Очакванията на управляващото дружество са, че икономиките на развиващите се държави ще растат по-бързо от тези на Западна Европа и САЩ. По тази причина и възможностите за печалби от инвестиции в тези региони са големи. Покриването на всички основни пазари намалява риска от спадове при проблеми в една или друга икономика“, заявяват от управляващото дружество.

Регулаторният орган издаде одобрение за промени в устава на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ, гр. София, свързани с промени в мнозинството при вземане на определени решения.

Свързани компании:

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:18 | 08.09.22 г.
fallback