fallback

Защо празните жилища се продават по-трудно

Необитаваните имоти пречат на купувачите да се фокусират върху самия имот, защото започват да се чудят за евентуалните причини жилището да е на пазара и да забелязват дребни недостатъци

12:22 | 14.04.10 г.

Аргументите за предварителна подготовка и подреждане на даден жилищен имот, преди да бъде показан на потенциални купувачи, се базират основно на считани за недостатъци характеристики на празните и неподготвени имоти, пише американското списание Realtor.

Привържениците на предварителната подготовка на имотите обясняват, че празният дом разсейва потенциалните купувачи от фокусирането върху самия имот.

Вместо това те започвали да се чудят за евентуалните причини жилището да е на пазара – развод, финансови затруднения и други сценарии, както и да се замислят за всеки възможен дефект на имота.

Дребни недостатъци като дупки от пирони или износени настилки стават много по-забележими, когато имотът е празен.

Освен това необитаваният дом позволя да се натрупа прах, а въздухът е застоял, което съкращава продължителността на огледите и намалява възможността за продажба.

Поради всички тези фактори има тенденция потенциалните купувачи да предлагат ниски цени за празни жилища. В други случаи пък дори не са склонни изобщо да отправят оферта, защото необитаваните имоти не им позволяват да създадат емоционална връзка с имота. Възможно е също да не успеят да си представят как мебелите им ще се впишат в стаята, поради което губят интерес, обясняват специалисти по предварителна подготовка на имоти за продажби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:31 | 06.09.22 г.
fallback