fallback

Съседите на Обама в Чикаго успяха да продадат имота си след 7 месеца

Цената е 1,4 млн. долара, името на купувача остава тайна

12:40 | 09.04.10 г.

Съседите на американския президент Барак Обама в Чикаго продадоха жилището си за 1,4 млн. долара, след като го обявиха за продажба преди седем месеца, съобщи Bloomberg.

Имотът - къща с обща площ над 550 кв. м, излезе на пазара през септември, като брокерът му Мат Гарисън очакваше „факторът Обама“ да изиграе голяма роля за сделката.

„Първоначалната стратегия беше да пробваме да получим рекордна цена”, посочва Гарисън. „Разгласихме за имота по цял свят, без да посочваме цена, за да видим дали ще се появят купувачи, които да платят висока цена.”

Впоследствие беше поискана цена от 1,85 млн. долара.

Името на купувача не се разкрива по негово желание. По думите на Гарисън интерес към имота са изразили потенциални купувачи дори от отдалечени държави като Саудитска Арабия, Китай и Австралия.

„В крайна сметка имотът беше продаден на местен купувач на цена, която считаме за много справедлива“, казва той. “Пазарът на имоти за над 1 млн. в Чикаго е мек през последните три години, а този имот се нуждае от цялостна реновация. Знаехме, че ни трябва специален купувач и го намерихме.”

Продажбите на жилищни имоти в Чикаго са нараснали с 32% до 4134 през февруари спрямо година по-рано, сочат данни на местната асоциация на брокерите на имоти. Медианната цена за жилище в района на Чикаго през февруари е 165 хил. долара, с 10% по-малко от година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:48 | 14.09.22 г.
fallback