fallback

Гръцката GEK Terna планира 500 млн. евро инвестиции в България

Инвестициите ще бъдат главно в пазара на недвижимите имоти и енергийния сектор

15:31 | 08.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Гръцката холдингова компания GEK Terna планира да инвестира 500 млн. евро в страната ни през следващите две до три години. Това казва Константинос Ламбру, директор Комуникации и маркетинг в компанията.

Инвестициите ще бъдат насочени към пазара на недвижимите имоти, както и към енергийния сектор, пише гръцкото издание Capital.gr.

Ламбру отбелязва, че гръцката компания притежава голямо портфолио от имоти в страната ни чрез своето 100% дъщерно дружество Icon Ltd.

Сред проектите на компанията са комплексът от смесен тип на бул. България "3 Tops”, както и жилищният комплекс Gerganitza Palace в столичния квартал Бояна, които вече са завършени. В процес на развитие са ваканционният комплекс Borovets Euphoria Club, бизнес сградата в центъра на София City Tower, както и заплануваният търговски парк в София – GLS.

По мнението на Ламбру качествените жилищни проекти на добри локации имат шанс да се окажат успешни инвестиции. Също така той очаква възстановяването на икономиката на България да ускори подобряване на икономическия климат и да засили чуждестранните инвестиции в страната.

През януари бе съобщено, че Terna Energy, енергийното подразделение на групата, се очаква да обяви старта на програмата си от енергийни проекти, както и инвестиции от 30 млн. евро.

Те са част от заплануваните инвестиции на обща стойност 1,5 млрд. евро в енергийни проекти в Централна и Източна Европа, които се очаква да бъдат реализирани до 2012 г.

GEK Terna обяви старта на проекта за офис сградата City Tower през август миналата година. Той включва 19-етажна кула и 8-етажна сграда с обща площ от 53 370 кв. м. Теренът, върху който се реализира проектът, е с обща площ от 3 100 кв. м.

Гръцката компания беше сред кандидатите за строителството на Лот 2 на магистрала Тракия, но беше класирана на второ място в конкурса, който беше спечелен от Обединение „Магистрала Трейс“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:04 | 07.09.22 г.
fallback